Twin Power FE C2000S - rybarskecentrum.sk

TPC2000SFE

Twin Power FE C2000S

Dostupné koncom 5/2024

Nový produkt

469,95 €

-20%

375,96 €

Znížená cena!

Už viac ako 30 rokov stavia Twin Power na odkaze spoľahlivosti a nespochybniteľného výkonu a najnovší Twin Power sa od neho nelíši. Vďaka rozsiahlemu použitiu ultraľahkého, veľmi tuhého hliníka v tele a rotore a najnovšej a najpokročilejšej technológii prevodov Shimano sa jedná o navijak, na ktorý sa môžete plne spoľahnúť aj v tých najnáročnejších situáciách.
Pokiaľ patríte k rybárom, ktorí nerobia kompromisy, bude pre vás navijak Twin Power ideálnou voľbou. Ultra ľahký navijak Twin Power ponúka vysokú pevnosť a tuhosť, takže je ideálny pre lov s nástrahami s vysokým odporom, ktoré vyžadujú čo najefektívnejšiu silu navíjania, aby pracovali s maximálnym výkonom. Zatiaľ čo iné navijaky niekedy obetujú hmotnosť v prospech pevnosti alebo naopak, Twin Power vám ponúka to najlepšie z oboch svetov v jednom úžasnom balení. Vyberte si zo širokej škály veľkostí, od malého, ale modelu 2000 až po výkonný model 5000, vrátane hmotnostne úsporných verzií s kompaktným telom. Pokiaľ dávate prednosť tomu, aby vaše navijaky mali vysokú rýchlosť navíjania, sú k dispozícii varianty s vysokým a extra vysokým prevodom.
Navijaky Twin Power sú vybavené najnovšími technológiami HAGANE, vrátane prevodov HAGANE Gear, X-SHIP, Micro Module II a komponentov Silent Drive, a navyše využívajú tri exkluzívne technológie Shimano "INFINITY" (INFINITYLOOP, INFINITYXROSS, INFINITY DRIVE). Pri používaní si nemôžete nevšimnúť hladký pocit, pretože prevody spolu dokonale ladia. Pri zdolávaní ryby vám bezkonkurenčný Duracross Drag dodá istotu, ktorú zažijete len zriedka, najmä v kritických situáciách. Pokiaľ lovíte s voblermi, alebo softbaitmi na diaľku, určite využijete prídavok v podobe pokročilej technológie Long Stoke AR-C Spool, ktorá preukázateľne zvyšuje vzdialenosť a presnosť nahadzovania, a bezchybné riadenie vlasca pomocou funkcie Anti-Twist Fin, ktorá zabraňuje uvoľneniu vlasca medzi valcom a cievkou pri zastavení a začatí nahodenia.

HAGANE je konštrukčný koncept navijaku Shimano vytvorený tak, aby vydržal neustále používanie a extrémne zaťaženie. HAGANE je inovácia oplývajúca odolnosťou a trvanlivosťou, ktorá funguje spoločne s precíznym inžinierstvom Shimano. HAGANE je určený pre všetkých rybárov.

Ozubené koleso HAGANE Drive Gear sa vyrába technológiou kovania za studena bez nutnosti ďalšieho obrábania. To zaisťuje dlhotrvajúcu hladkosť, pevnosť, ľahkosť a výkon v samotnom srdci navijaku. Tradičné tlakovo liate, strojovo opracované prevody sú pri veľkom zaťažení menej odolné.

Prevodník MICROMODULE Gear II bol vyvinutý vďaka jedinečnej výrobnej technológii spoločnosti Shimano a najmodernejšiemu dizajnu povrchu zubov prevodníka. Povrchy hnacieho a pastorkového ozubeného kolesa boli od základu analyzované a aktualizované v rámci snahy spoločnosti Shimano o dokonalosť, aby sa ďalej zlepšil pocit hladkého ozubenia a znížil sa hluk pri navíjaní.

X SHIP zaisťuje zvýšenú odolnosť prevodov. Vďaka tomu, že je pastorok na oboch koncoch podoprený ložiskami, udržuje presnú súososť s hnacím ozubeným kolesom. Táto zvýšená podpora umožňuje, aby ozubené kolesá zostali v rovnakej polohe aj pri najväčšom zaťažení. Technológia X-Ship tiež eliminuje trenie medzi hriadeľom cievky a prevodovkou, čo prináša rybárom ďalšie výhody v podobe lepšieho výkonu pri nahadzovaní ľahších nástrah.

HAGANE Body je kovové telo navijaka s vysokou tuhosťou. Tuhosť tela a odolnosť proti nárazu prakticky eliminujú pohyby a krútenie tela navijaka pri zdolávaní ryby. Výsledkom je priama transformácia činnosti rybárov na silu kľučky.

INFINITY LOOP - Super pomalá oscilácia, ktorá presahuje rámec pomalej oscilácie. Rýchlosť, ktorou sa cievka pohybuje hore a dole, bola vďaka vývoju vnútornej štruktúry ohromne spomalená. Vlasec sa na cievku navíja jeden po druhom usporiadaným a presným spôsobom a odpor pri uvoľňovaní vlasca sa podarilo výrazne znížiť. Vďaka tomu bol realizovaný vzrušujúci pocit pri nahadzovaní a plynulé odvíjanie vlasca.

INFINITYXROSS poskytuje vynikajúcu odolnosť prevodovky vďaka špičkovému dizajnu a najmodernejšej výrobnej technológii. Pokroky v konštrukcii zubov ozubených kolies zlepšujú povrchový kontakt a záber medzi hnacím a pastorkovým ozubeným kolesom. Táto revolučná konštrukcia účinne rozkladá zaťaženie pôsobiace na povrch zuba ozubeného kolesa na väčšiu plochu, čím zabraňuje poškodeniu v namáhaných bodoch a zároveň výrazne zvyšuje celkovú odolnosť ozubeného kolesa.

Technológia INFINITYDRIVE je vyspelá konštrukcia, ktorá zaisťuje nižšie trenie a ľahšie navíjanie. Ozubené koleso pastorka je podopreté hriadeľom cievky namiesto ložiska pastorka na strane cievky. Rotačný odpor ozubenej časti bol znížený bez toho, aby bola ohrozená pevnosť prevodu.

DURACROSS poskytuje hladký, spoľahlivý výkon a neuveriteľnú odolnosť. Materiál je zosilnený vpletaním nových vlákien v smere kolmom na smer vlákien, z ktorých sú vyrobené bežné podložky. Podarilo sa nám zvýšiť odolnosť proti oderu viac ako 10-krát.

SILENTDRIVE - Základná konštrukcia a diely súvisiacich s pohonom bola preskúmaná jeden po druhom, aby sa do najmenších detailov obmedzilo drobné hrkanie, medzery a chvenie medzi dielmi. Zaisťuje plynulé a tiché otáčanie cievky.

ANTITWIST FIN - Pružné lamely sú inštalované v tesnej blízkosti rolničky. Potlačením vôle vlasca obmedzujú lamely jav vypadávania vlasca zo spodnej časti cievky a omotávanie vlasca okolo cievky.

X PROTECT sa používa pri stredných a malých univerzálnych navijakoch, ktoré vyžadujú ľahšie navíjanie, sme sa zamerali na bezkontaktnú konštrukciu, ktorá neohrozuje ľahkosť navíjania. Okrem bežnej vodoodpudivej úpravy je kombinovaná labyrintová štruktúra, ktorá potláča prenikanie vody, aby bola dosiahnutá vysoká vodeodolnosť aj napriek bezkontaktnému charakteru štruktúry. Používa sa v sekcii zátky ložísk a cievky.

Technológia G FREE BODY bola vyvinutá s cieľom posunúť ťažisko navijaka bližšie k prútu. Presunutím ťažiska bližšie k ruke rybárov pomáha technológia G FREE BODY znížiť únavu rybárov a zvýšiť komfort pri nahadzovaní.

AR-C SPOOL - Cievka má špeciálny tvar. Ten vytvára usmerňujúci efekt na vlasec a realizuje ako potlačenie problémov s vlascom, tak dlhý odhodový výkon.

LONG STROKE SPOOL má v porovnaní s bežnými konštrukciami cievok dlhší zdvih. Prispieva k lepšiemu pocitu pri nahadzovaní a väčšej nahadzovacej vzdialenosti.

CI4 je živicový materiál vystužený uhlíkovými vláknami, ktorý je ľahší a má vyššiu pevnosť ako bežný živicový materiál. CI4+ je zdokonalenou verziou pôvodného materiálu CI4. oproti pôvodnému materiálu CI4 bola výrazne zlepšená tuhosť a odolnosť pri zachovaní ľahkosti materiálu, čo umožnilo znížiť rozmery a hmotnosť navijaka.

Zosilnením podpery cievky hlavného hriadeľa sa znižuje vôľa a kolísanie cievky pri zdolávaní. RIGID SUPPORT DRAG umožňuje plynulý a konzistentný prenos odporu.

Ložiská S A-RB prechádzajú rovnakým procesom ako ložiská A-RB od spoločnosti Shimano, ale sú vybavené krytmi na oboch stranách ložísk. Tieto kryty znižujú možnosť, že by soľ alebo piesok bránili otáčaniu ložiska.

ONE-PIECE BAIL umožňuje nerušený pohyb vlasca až k radiču vlasca. Bezšvová konštrukcia znižuje trenie a znižuje možnosť zamotania vlasca alebo jeho zachytenie o hrazdu navijaka.

Veľkosť 2000
Váha výrobku 175g
Počet ložísk 9+1
Brzda predná
Brzdná sila v kg 3
Prevodový pomer 5,1
Návin na jedno otočenie 69cm
Kapacita 0,14mm/145m

9 ďalších produktov v rovnakej kategórii: